Rådet till försvar för det iranska folkets frihetskamp (Shora)

 

  

به سایت شورا خوش آمدید

شورای حمایت از مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران -  استکهلم( شورا)

Under den 4 och 5 februari 2012 arrangerades en två dagars konferens på en hemlig ort utanför Stockholm i regi av Olof Palme Center. Det meddelades att diskussionsämnet för denna hemliga konferens är ” enighet för demokrati i Iran ”.

Direkt efter det att denna nyhet spred sig bland Iranier bosatta i Sverige, väcktes många relevanta frågor. Några av dessa frågor lider som följer:

Varför en hemlig konferens?

Varför just dessa personer?

Vem eller vilka personer har fattat pennan och skrivit ner listan över deltagarna och med vilken befogenheter?

Vad är Olof Palme Centers roll och syfte i omritningen av den politiska kartan i mellersta östern?

Olof Palme Center är skyldigt att besvara frågorna ovan.

Det är allmänt känt att många av deltagarna i denna hemliga konferens är personer av högsta rangordningen i uppbyggnaden av den fruktade säkerhetsapparaten i Iran vid regim skifte 1979 och har begått mord och torterat många politiska fångar; fritänkare och fredliga oppositionella. Dessa personer har flytt utomland vid senaretillfälle efter meningsskiljaktigheter med resten av terror regimens element om maktelning.

Olof Palme Centret, i försvar av sitt bissera agerande, hänvisar till några av deltagarnas begäran att konferensen skulle äga rum bakom stängda dörrar i hänsyn till deltagarnas säkerhet och deras familjer. Detta är lögn och gyckel. Alla dessa personer är Kända för allmänheten, dessutom saknar de legitimitet att representera den Iranska demokratiska kampen mot den islamiska regimen i Iran.

Det är uppenbart att iscensättningen av sådana marionettdockor som ” Ahmad chalabi ” eller också sådana ” provisoriska råd ” i tappning à la Libyen och Syrien; för framtida Iran, med eller utan ett långt finger av Olof Palme Center och likalydande ”demokratiska” instanser; är misslyckad i förväg.

Olof Palme Centret har självmant tagit på sig de smutsiga uppgifterna där stormakten i den internationella diplomatiska arenan har misslyckats. Det är skamligt.

 

Rådet till försvar för det Iranska folkets frihets kamp ( shora )

2012-02-06

Några frågor adresserat till Olof Palme Center

 

شورا همراه صدها نفر از مردم سوئد 8 مارس را گرامیداشت .ابتدا ویکساعت قبل از مراسم چپ های رادیکال سوئدی با شعار مبارزه طبقاتی بدون  مبارزه برای رهایی زنان ومبارزه  زنان بدون مبارزه علیه طبقات پیروز نمی شوند تجمع کردند در این تجمع نماینده شورا متنی را در دفاع از خواسته های تظاهرات به سوئدی قرائت کرد. متن ضمیمه است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamrater,

 Välfärden är attackerad, den är ockuperad av makter som vill strypa den, den är i fara och vi är i fara då vi lever i ett Europa där Merkels och Sarkozys ord ekar. Vi lever i ett samhälle där klimatet hårdnar tonerna skärps, resurserna stramas åt och de som har det dåligt får det sämre

 De sårbaraste grupperna i samhället knuffas ut och lämnas, fler blir utförsäkrade, fler blir hemlösa, barnfattigdomen ökar, pensionärer, ensamstående, arbetare och studenter får det tuffare.

 Pågrund av privatiseringarna i vården ökar vinstkravet och arbetstrycket samtidigt som personal minskas. Det är kvinnor som sliter ut sina kroppar i vården framförallt är det kvinnor som har migrerat som bär det tyngsta lasset.

För de som redan innan stod utanför är situationen fruktansvärd. Asylsökande och papperslösa i Sverige utsätts för en systematisk diskriminering utöver den som en svensk medborgare kan utsättas för.

 Det är varje stats skyldighet att se till att människor som lever där har tillgång till skola och sjukvård och Sverige har bland det mest restriktiva regelverket gällande tillgång till hälso- och sjukvård för papperslösa i Europa.

 Papperslösa kvinnor drabbas hårdast av detta. I en studie av papperslösa inom Stockholmsregionen fann man att över hälften av patienterna på frivilligkliniken för papperslösa var kvinnor.

 Kvinnorna arbetar under tuffa förhållanden med arbeten som sliter kroppen sönder och samman .

Många papperslösa har svårt att försörja sig på sin egen inkomst, och en stor del är skuldsatta .

Vid sjukdomsfall eller graviditet blir försörjningen icke existerande.

Hårda arbetspass överlevs med starka värktabletter, men ändå finns det inte nog med pengar för att söka vård och har du mot all förmodan skrapat ihop till ett besök så måste du förlita dig på läkarnas och sköterskornas välvilja.

 Kvinnorna kommer hit med löften om jobb inom vården men hamnar på bordell. De kommer hit med löften om kärlek men används som sexslavar och betjänter. Även om de anmäler så går det inte att göra mycket åt, det var ju aldrig något tvång.

Papperslösa kvinnor blir på grund av sin rättslöshet lätt byte för människor som känner till deras situation och utnyttjar sin maktposition för att hota, råna, utpressa eller utsätta dem för sexuella trakasserier, våld och övergrepp. Det är inte ovanligt att arbetsgivare, hyresvärdar eller andra personer som kommer i kontakt med kvinnan är förövaren som hotar, våldtar, misshandlar och utpressar kvinnan väl medveten om att kvinnan inte kan göra motstånd och blir arresterad och sedan utvisad om hon anmäler.

 I en värld där sex är en handelsvara finns det kvinnor som kan utnyttjas sexuellt, trakasseras, hotas och bytas ut utan att kunna anmäla, kräva något alls. De lever gömda från sina förövare och polismyndigheten och samhällets skyddsorgan för utsatta kvinnor, omfattar inte papperslösa.

 Vi lever i ett samhälle där man exporterar jämställdhet och mänskliga rättigheter men bakom ridån lever det människor som har samma förhållanden som i de fattigaste delarna i världen där sjukvård är en lyx få förunnat.

Dom försöker i svåra tider separera oss och sätta upp murar svart,vit,kvinna,man, sjuk,frisk, gammal, ung, men vi vet vilka vi är vi enar oss mer . Ens smärta är allas smärta och vi ger oss inte förens vi alla får leva i ett rättvist samhälle. Ingen kamp utan den andra.

Så kamrater välfärden är attackerad och ockuperad. vi är attackerade, ockuperade

Så säg efter mig

Ingen klasskamp utan kvinnokamp

Ingen kvinnokamp utan klasskamp.

Kvinna! se din situation upp till kamp! Revolution!

Man! se din situation ta ditt ansvar! Revolution